Učitavanje...
Svečani prijem nagradjenih proizvodjača
03Jun
Prijem nagradjenih proizvodjača na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i rauralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Nacionalnom turističkom organizacijom i Investicionim razvojnim fondom, organizovala je svečani prijem nagradjenih proizvodjača iz Crne Gore, na 86. Medjunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (11 - 17.maja 2019.godine). Prijem je održan 03.juna 2019. godine u hotelu Bianca, u Kolašinu.

Promocija rakije Trnovače
17Maj
Promocija rakije Trnovače na poljoprivrednom sajamu u Novom Sadu

Na 86. Medjunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu (11 - 17.maja 2019.godine) svoje proizvode uspješno je prezentovala rakija Trnovača, na štandu Privredne komore Crne Gore, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva ekonomije, Nacionalne turističke organizacije i Investicionog razvojnog fonda.

Poljoprivredni sajam Novi Sad 2019.
15Maj
Poljoprivredni sajam Novi Sad 2019.

U okviru 86.Medjunarodnog poljoprivrednog Sajma u Novom Sadu (11 - 17. maja 2019.godine), na ocjenjivanju jakih alkoholnih pića i vina, rakija Trnovača od šljive sorta "Požegača" nagradjena je ZLATNOM MEDALJOM.

MAK 2019.
27Feb
Svečana akademija u Ruskom domu

U okviru svečane Akademije u Ruskom domu u Beogradu, na poziv organizatora održana je prezentacija rakije Trnovače i drugih domaćih proizvoda iz zemalja regiona. 27.februara 2019.godine

MAK 2019.
23Feb
Žestival promocija

U okviru Medjunarodnog sajma turizma u Beogradu, 23.02.2019.godine, rakija Trnovača učestvovala na promociji manifestacije "Žestival" koji će se održati u Užicu od 31.08.-01.09.2019.godine

MAK 2019.
21Dec
6. JEEP Medjunarodna naučna Agrobiznis konferencija

U Privrednoj komori Srbije u Beogradu, 21.decembra 2018.godine održana je promocija i konferencija za štampu 6. JEEP Medjunarodne naučne Agrobiznis konferencije - MAK 2019.

Rakija Trnovača učestvovala je na promociji 6.JEEP Madjunarodne naučne Agrobiznis konferencije, koja će se održati 25 - 27.januara 2019. godine, u hotelu GRAND & SPA na Kopaoniku, pod motom EVROPSKI PUT - PUT USPJEHA.

Promocija u Sarajevu
24Nov
Promocija rakije Trnovače u Sarajevu

24.novembra 2018.godine, u Sarajevu u TC "Importanne", održana je promocija poljoprivrednih proizvoda iz Pljevalja.

U okviru manifestacije Dani Pljevljaka Sarajlije su bile u prilici da degustiraju pljevaljske proizvode. Posebnu pažnju privukla je rakija Trnovača koja je svojim ukusom i mirisom ostavila snažan utisak na posjetioce.

Ruralni razvoj 2018.
29Okt
Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori

Učešće na Drugoj Nacionalnoj konferenciji o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Pljevljima, 29 - 30.oktobar 2018.godine

Novosadski sajam 2018.
6Okt
51.Medjunarodni sajam turizma u Novom Sadu

Na izuzetno posjećenoj manifestaciji posjetioci i učesnici Sajma bili su u prilici da degustiraju rakiju i uvjere se u njen kvalitet.

Izložba meda
7Sep
IX Regionalna izložba meda u Pljevljima

IX Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme u Pljevljima, 07.septembra 2018.godine, u organizaciji Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja. Na manifestaciji uspješno promovisana rakija Trnovača.

Žestival 2018.
31Avg
Žestival - Medjunarodni festival prirode i tradicije, Užice 2018.

U izuzetno jakoj konkurenciji najprestižnijih destilerija regiona rakija Trnovača osvojila četiri medalje i to: za rakiju od šljive sorta "Požegača" dvije medalje i medalju za rakiju od divlje kruške i medalju za specijalnu rakiju od kleke - klekovaču.

Pijaca domacih ukusa
04Avg
Pijaca domaćih proizvoda Porto Montenegro

Promocija rakije Trnovače na obali mora - savršen spoj mirisa i ukusa planine i mora. "Pijaca domaćih proizvoda", 03 - 04. avgust 2018.godine.

Svečani prijem dobitnika priznanja
25Maj
Svečani prijem dobitnika priznanja Novi Sad

Svečani prijem dobitnika priznanja sa 85. Medjunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, povodom prezentacije projekta DOMAĆI UKUSI, u organizaciji Privredne komore Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sajam poljoprivrede Novi Sad 2018.
21Maj
Sajam poljoprivrede Novi Sad 2018.

U okviru 85.Medjunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, od 15 do 21.maja 2018.godine, ocijenjivan je kvalitet jakih alkoholnih pića i vina. U izuzetno jakoj konkurenciji, rakija Trnovača od šljive sorta "Požegača", dobila je ZLATNU MEDALJU.

Sajam turizma Beograd
25Feb
Sajam turizma Beograd 2018.

U okviru Medjunarodnog sajm turizma u Beogradu, 22-25.februara 2018.godine, na promociji "ŽESTIVALA", promovisana i rakija Trnovača pored najboljih rakija iz regiona.

Sajam lokalnih proizvoda Nikšić
22Dec
Sajam lokalnih proizvoda Nikšić

Četvrti novogodišnji sajam lokalnih proizvoda u Nikšiću, 22-24. decembra 2017. godine, u organizacini Opštine Nikšić i IPC "Trhnopolis" uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. Uspiješno predstavljena rakija Trnovača pored više od 180 izlagača iz Crne Gore i zemalja regiona.

Dani Pljevljaka
11Nov
Dani Pljevljaka Kotor

U okviru tradicionalne manifestacije Dani Pljevljaka u Kotoru, 11.novembra 2017 u Kotoru je uspiješno promovisana rakija Trnovača, pored drugih proizvoda iz Pljevalja

Srebrna medalja za jabuku
22Okt
Beogourmet - BELGRADE WINE AND FOOD WEEKEND 2017

Od 21-22 oktroba 2017.godine u hotelu "Mažestik" promovisana je rakija Trnovača pored brojnih učesnika iz regiona i Evrope.

Srebrna medalja za jabuku
12Okt
DANI JABUKE Goražde

XIV Tradicionalna manifestacija "DANI JABUKE", 12-14.oktobra 2017, Goražde. Rakija Trnovača osvojila Srebrnu medalju za rakiju od jabuke koja je ocijenjena na Biotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Sajam turizma Novi Sad
7Okt
Medjunarodni sajam turizma Novi Sad

50. Jubilarni Medjunarodni sajam turizma, 05-07.oktobra 2017. godine, Novi Sad predstavljena rakija Trnovača

Porto Montenegro
17Sep
Porto Montenegro

Uspješna promocija rakije Trnovače na manifestaciji "Pijaca domaćih proizvoda" 16-17.septembra 2017 u Porto Montenegro

Sajam meda Pljevlja
8Sep
Sajam meda Pljevlja

VIII Regionalnoa izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme u organizaciji Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja 8.septembar 2017. promovisana i rakija Trnovača

Žestival Užice
19Avg
TREĆI MEDJUNARODNI FESTIVAL VOĆNIH RAKIJA - "ŽESTIVAL", UŽICE

U izuzetno jakoj konkurenciji rakija Trnovača je osvojila tri medalje za rakiju od divlje kruške, šljive Požegače i jabuke

6. BUSINESS INTERNATIONAL SUMMIT
23Jun
6. BUSINESS INTERNATIONAL SUMMIT-u, uz Gegula sajam turizma, hrane i pića

Rakija Trnovača je uspiješno predstavljena na 6. BUSINESS INTERNATIONAL SUMMIT-u i na Gegula sajmu turizma, hrane i pića 23 - 25. Juna 2017. u Vrnjačkoj Banji

84. sajam poljoprivrede Novi Sad
15Maj
84. sajam poljoprivrede Novi Sad>

Dodela priznanja na 84.Medjunarodnom sajamu poljoprivredne u Novom Sadu, 13 - 19.05.2017.

Beogourmet - Rakija Trnovača izložbeni deo
11Mar
BeoGourmet - Belgrade wine and food weekend 2017.

10. i 11. marta 2017. godine u hotelu Majestic u Beogradu, uspješno je predstavljena rakija Trnovača na najkompletnijem vinarskom i gastronomskom skupu na Balkanu - „BEOGOURMET. Učesnici iz Francuske, Italije, Bugarske, Hrvatske i Srbije. Crna Gora je bila predstavljena sa rakijom Trnovačom

Prezentacija  rakije Trnovače
4Mar
39. beogradski Sajam turizma

Udruženje Pljevljaka „Breznik“ iz Beograda organizovalo je Veče kulture, koje je održano 04. marta 2017. godine, u hotelu „Bristol“ u Beogradu. Centralni dio programa je bila prezentacija rakije Trnovače

Prezentacija organskih proizvoda Kotor
5Nov
Prezentacija organskih proizvoda ispred TC Kamelija - Kotor

Rakija Trnovača na uspješnoj promociji ispred TC Kamelija u Kotoru, pored ostalih izlagača organskih proizvoda 05.11.2016. godine

BeoGourmet - Belgrade wine and food weekend
21Okt
BeoGourmet - Belgrade wine and food weekend 2016

Rakija Trnovača se uspješno predstavila na jesenjem izdanju najkompletnijeg vinarskog i gastronomskog skupa na Balkanu "Beogourmet", u hotelu Majestic u Beogradu, 21.i 22. oktobra. Učesnici iz Francuske, Italije, Argentine, Grčke, Portugala, Slovačke, Hrvatske,Srbije i Crne Gore.

Medjunarodni sajam turizma u Novom Sadu
2Okt
49. Medjunarodni sajam turizma u Novom Sadu

Rakija Trnovača na štandu Crne Gore kao deo turističke ponude Pljevalja

Izlozba meda, pcelinjih proizvoda i pcelarske opreme
9Sep
VII Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme - Pljevlja

U organizaciji Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja

Festival sljive, vocnih rakija i meda Ugljevik
1Sep
Peti internacionalni Festival šljive, voćnih rakija i meda Ugljevik 2016

Velika zlatna medalja za rakiju od šljive Požegače

Sajam šljiva Osečina
26Avg
11. Sajam šljiva Osečina

Osvojene medalje za rakiju od divlje kruške šljive Požegače i jabuke

Jutro iz gradova
13Avg
Emisija RTCG1 Jutro iz gradova

Gradski park Vodice - Pljevlja

Gegula - takmičenje najboljih rakija i vina
24 Jun
Gegula - takmičenje najboljih rakija i vina

5. Medjunarodni Bussiness Samit - Uposlimo Srbiju uz Gegula sajam turizma, hrane i pića, 24-26 jun 2016. Na nacionalnom takmičenju najboljih rakija i vina, naše rakije ponele su tri zlatne medalje: zlatnu medalju rakija od divlje kruške, zlatnu medalju za rakiju šljivovicu od sorte Požegača i zlatnu medalju za rakiju od jabuke - crveni delises i ajdared

Poljoprivredni sajam Novi Sad
14 Maj
83. Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

83. Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Dani kuvane rakije Bukovica
17 Okt
Dani grejane rakije i V Gegulini dani voća, srpske rakije i vina

17. oktobra 2015. godine uspešno je održana poljoprivredno-turistička manifestacija 5. Gegulini dani voća, srpske rakije i vina i 7. Dan grejane rakije u organizaciji MZ Bukovica i Etno centra Gegula, uz podršku grada Kraljeva i pokrovitelja.

Sajam sljiva Osecina
30 Avg
Sajam šljiva u Osečini, od 28. do 30. avgusta 2015. godine

Turistička organizacija „Podgorina“ i Opština Osečina ove godine po deseti put su organizovali privredno-turističky, kulturno- zabavnu manifestaciju Sajam šljiva, čiji je cilj promocija i afirmacija šljive i proizvoda od ovog voća kao prepoznatljivog srpskog proizvoda po evropskim standardima.

Festival sljive i vocnih rakija
25 Avg
Internacionalni festival šljive i voćnih rakija

Od 24 - 25. avgusta 2015. u Ugljeviku je održan 4. Internacionalni festival šljive i voćnih rakija u organizaciji Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik "UGRA" i Opština Ugljevik.

Kup Vrnjacke Banje
26 Jun
Kup Vrnjačke Banje - Takmičenje najboljih rakija i vina

IV Medjunarodni Bussiness Samit - Uposlimo Srbiju uz Gegula sajam turizma, hrane i pića, 26-28 jun 2015. Na nacionalnom takmičenju najboljih rakija i vina, naše rakije ponele su zlatne medalje. Veliku zlatnu medalju rakija od divlje kruške i zlatnu šljivovica od sorte Požegača.

Novosadski sajam
9 Maj
82. medjunarodni sajam poljoprivrede Novi Sad 9-15 maja 2015. godine.

Na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, rakija od divlje kruške 50% vol. osvojila je srebrnu medalju.

Koji domacin pece najbolju rakiju
14 Mar
Koji domaćin peče najbolju rakiju

Centar za ruralni razvoj Terra Gens i nvo Vitis, 14-15 marta 2015. godine organizovali su prvi vojvodjanski Blind test, na kome smo dobili zlatne i srebrne medalje za naše rakije i posebno priznanje za najuspešnijeg proizvodjača sa teritorije Crne Gore.

Oda o rakiji

Trnovice mjesto brdovito

Na sebe si samo ponosito

 

U tebi se rajsko voće krije

Koje daje najbolje rakije

 

"Trnovača" pravi se u tebi

Niko možda vjerovao ne bi

 

Divlja kruška, šljiva Požegača

Rakije su oštrije od mača

 

Trnovice ponosne ste zato

Jer je ime "Trnovači" dato

 

Baš na krsnu slavu Krvavaca

Svetog Djordja u rano proljeće

Kada raste najljepše cvijeće

 

Kada cveta i kruška i šljiva

Mili Bože šta se tada zbiva

 

Priroda se uveliko budi

Da vidite samo ovo ljudi

 

"Trnovaču" ko probao nije

Taj nikako ne zna šta se u njoj krije

 

"Trnovačo" ljekovito piće

Dok se pije a i tebe biće


Živjeli!

ТРНОВАЧА

За Љубишњу сви већ знају

и Језерац и Клекове,

ту обљуби жупан снају

Љубишњом се зато зове.

 

Понос јој је вита јела

– та природа нетакнута,

и питома бујна села

по присоју разасута.

 

Трновице ту се свију

Љубишњи под њене скуте,

ту најбоље шљиве зрију

јабуке и крушке жуте.

 

Повију се плодне гране

пуне сласти, пуне здравља,

а најбоље одабране

домаћин у бачву ставља.

 

Проточи из кабуљице

првијенца капља чиста

његово се тада лице

сво озари и заблиста.

 

Сјетовао отац сина:

ракију најбољу пеци!

Аманете од давнина

завештали нама преци.

 

У мирисној, зрелој миви

чим се чаша једна проба

у души нам дух оживи

неког давно прошлог доба.

 

Попут соли, попут крува

запретеног испод сача,

дух времена старих чува

и пријепек Трновача.

 

Аутор - песник: Милко Грбовић

Proizvodnja prirodnih rakija na tradicionalan način, šljivovica prepečenica, rakija od divlje kruške i rakija od jabuke